Waarom heeft de Site editor een “beta” label?

Wellicht is het je al opgevallen (of nog niet), maar als je navigeert naar de Site editor zie je als het goed is een label “beta” staan. Waarom dit label er staat en wat het betekent, lees je in dit artikel.

1. Toelichting “beta” label

De Site editor is een nieuwe functionaliteit die in versie 5.9 van WordPress is verschenen. Omdat het een grote nieuwe functionaliteit betreft, staat het nog onder toeziend oog van het WordPress team. Vandaar dat het label “beta” nog gehanteerd wordt.

2. Wat betekent dit voor de werking van de Site editor?

Je kunt prima aan de slag met de Site editor, maar het is goed om met een aantal zaken rekening te houden.

  • Nieuwe functionaliteiten: doordat de Site editor functie nog niet zolang geleden verschenen is, kan het zijn dat je na een update van WordPress nieuwe functionaliteiten ziet verschijnen.
  • Veranderingen in bestaande functionaliteiten: ook kunnen functionaliteiten veranderen. Zo kunnen bepaalde instellingen verplaatst worden of mogelijk op een andere manier ingericht worden.
  • Frequente oplossingen voor bugs: bij nieuwe functionaliteiten komen (helaas) ook nieuwe problemen kijken. Gelukkig bestaat het ontwikkelingsteam van WordPress uit honderden ontwikkelaars die dag en nacht bezig zijn met het optimaliseren van de WordPress code. Kritieke bugs worden snel opgepakt waardoor je hier nauwelijks iets van merkt.

3. Waar kan ik meer informatie vinden over de Site editor?

WordPress heeft zelf de nodige documentatie artikelen geschreven m.b.t. de nieuwe Site editor.

WordPress documentatie: Site Editor

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *