Bèta versies downloaden

Belangrijk: alle acties die je onderneemt door dit document zijn op eigen risico. We raden het aan om ALTIJD een goede back-up te maken van je huidige website situatie, zodat fouten altijd herstelt kunnen worden.

In dit artikel gaan we uitleggen wat een bèta versie is, hoe je deze kan installeren en wat de voordelen zijn. Voordat je een bèta versie download en installeert willen we je graag vragen om een goede back-up te make van je website.

Wat is een bèta versie?

Een bèta versie is een software versie die nog niet stabiel genoeg is om volledig in productie te genomen te worden. Wanneer er een nieuwe update van het Affiliate Held thema uitgebracht gaat worden, brengen wij meestal eerst een bèta versie uit. Hiermee kunnen we testen of nieuwe functionaliteiten naar behoren werken. Ook kunnen we onderzoeken of er geen fouten optreden en hoe de update reageert op verschillende websites met verschillende set-ups.

Het team van Affiliate Held heeft verschillende test omgevingen met verschillende WordPress versies en verschillende PHP versies. Op deze manier kunnen we iedere nieuwe update uitgebreid testen voordat we de het officieel lanceren.

Wat zijn de voordelen van een bèta versie?

Voor de doorontwikkeling van onze software gebruiken wij dus altijd bèta versies. Het voordeel hiervan is dat we nieuwe functies kunnen toevoegen, zonder dat iedereen een melding dat er een nieuwe update beschikbaar is.

Daarnaast kan het voorkomen dat jij als gebruiker van onze software soms kleine bugs/foutjes ontdekt die wij via onze klanten support op kunnen lossen. We gaan dan uiteraard aan de slag om deze bugs op te lossen. Wanneer we nieuwe code hebben geschreven kunnen we je in sommige gevallen vragen of je de nieuwste bèta versie wilt installeren om te checken of de bug nu wel is opgelost. Op deze manier kunnen we op een zo persoonlijk mogelijk manier klantenservice bieden voor jou. Uiteraard zonder dat dat een te grote impact heeft op de rest van de affiliate helden.

Wie kan bèta versies downloaden?

Iedereen die beschikt over een actieve licentie, kan bèta versies downloaden.

Let op: het downloaden van bèta versies is volledig op eigen risico. We raden streng aan een volledige backup te maken van je website, vóórdat je een bèta versie download en installeert.

Hoe download en installeer ik een bèta versie?

  • Navigeer via je WordPress dashboard naar Affiliate Held – Thema > Dashboard
  • Navigeer in het dashboard naar: “Licentie” en activeer de checkbox als je de mogelijkheid wilt hebben om bèta versies van het Affiliate Held thema te kunnen downloaden.
  • Het grote verschil is dus dat je nu een bèta versie installeert en functies gaat gebruiken waar niet iedereen direct toegang tot heeft. In het update overzicht zie je expliciet ook “beta” staan achter het versienummer. Vanaf nu werkt het installeren van deze bèta versie hetzelfde als een normale update. We verwijzen je daarom ook graag naar de documentatie over het thema updaten.

Documentatie: Thema updaten

Wat moet ik doen als er fouten ontstaan?

We willen nogmaals benadrukken dat het downloaden van een bèta versie op eigen risico is. Bèta versies zijn nog niet 100% stabiel en zijn we aan het testen. Soms komt het voor dat iemand er een probleem ontstaat bij het updaten van een bèta versie. We leggen je graag uit wat je moet doen.

  • Heb je een back-up gemaakt? Perfect, dit scheelt heel wat tijd! Zet de back-up terug en neem contact met ons op dat je een error hebt gekregen. We helpen je graag om te onderzoeken wat er mis is gegaan.
  • Heb je nog toegang tot je website? Navigeer dan naar je thema’s en installeer de laatste stabiele versie (dus geen bèta versie meer). Om de laatste stabiele versie van het Affiliate Held thema te kunnen installeren moet je deze natuurlijk eerst downloaden. Ga hiervoor naar het mijn account gedeelte op onze website. Als je de meest recente versie gaat installeren vraagt WordPress altijd of je de oude versie wilt vervangen door de versie die je net hebt upgeload. Uiteraard ga je hiermee akkoord.
  • Heb je geen toegang meer tot je website? Ondanks dat er op dit moment een probleem is op je website willen we je vragen om toch een extra back-up te maken. Vervolgens gebruik je je FTP en/of bestandsbeheer om handmatig de Affiliate Held bèta versie te verwijderen die tot problemen heeft geleid en check of je website het weer doet. Door het verwijderen van de bèta versie zal je de styling en inrichting van je website kortstondig verdwijnen. Belangrijk om te weten is dat bij het verwijderen en opnieuw installeren van het Affiliate Held thema al je instellingen worden behouden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken! Download de meest stabiele versie van het Affiliate Held thema via je mijn account pagina op onze website en installeer deze versie van het Affiliate Held thema op je website. Op deze manier zal je website het weer doen. Doet je website het nog steeds niet? Overweeg dan een recente back-up van je website terug te zetten. Dit is wederom op eigen risico.

Belangrijk: Bij het verwijderen en opnieuw installeren van het Affiliate Held thema worden al je instellingen behouden!

Vragen of hulp nodig?

Heb je na het lezen van dit document vragen gekregen, kom je er niet uit of wil je gewoon contact met ons? Vul dan ons contactformulier in of stel een vraag in onze community.

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *