Help, ik heb een fout in mijn JavaScript

Het kan voorkomen dat je een fout hebt in je JavaScipt. Dit heeft in eerste instantie weinig te maken met het Affiliate Held Thema. Echter, kan het wel voorkomen dat deze fout een belangrijk conflict veroorzaakt tussen jouw website en het Affiliate Held Thema. In dit artikel leer je welke functies van het Affiliate Held Thema niet meer werken als je JavaScript niet meer werkt, hoe je dit op kunt onderzoeken en wat de oplossing is.

Functies die niet meer werken bij een fout in JavaScript

Er zijn in het Affiliate Held Thema een aantal functies die beïnvloed kunnen worden door het al dan niet werken van je JavaScipt.

  • Openen van het dropdown menu in je header
  • Automatisch afspelen van sliders
  • Soepel scrollen naar ankers

Je bent waarschijnlijk één van deze problemen tegengekomen en hierdoor bij dit artikel beland. Om zeker te weten dat je op dit moment een probleem hebt met je JavaScript functionaliteit willen we je vragen om al deze functies te testen op je site. Als je JavaScript niet meer werkt dan werken deze functies namelijk allemaal niet meer. Op die manier weet je zeker dat een fout in je JavaScript het probleem is.

Hieronder bespreken we waarom je JavaScript niet meer werkt en hoe je dit kunt oplossen.

Mogelijkheid #1: browser cache

Het kan zomaar zijn dat je heel recent een update hebt gedaan van het Affiliate Held Thema. In dit geval is er niet echt een “JavaScript fout” is, maar is het geval dat je browser cache niet up-to-date is. Leeg je browser cache via de instellingen in jouw browser of check de betreffende pagina in een andere browser/incognito venster.

Werkt één van de functionaliteiten weer? Dan is je probleem waarschijnlijk opgelost. Check dan voor de zekerheid de andere functies nogmaals om zeker te zijn of het werkt.

Niet opgelost?

Heeft dit het probleem niet opgelost? Ga dan verder naar mogelijkheid #2.

Mogelijkheid #2: conflict caching plugin

Soms kan het voorkomen dat een caching plugin een conflict veroorzaakt met JavaScript. Heb je een caching plugin geïnstalleerd en actief staan op je WordPress website? Zet deze tijdelijk uit en controleer na het deactiveren of de functies van het Affiliate Held Thema het weer doen.

Opgelost?

Mooi! Dan heb je het probleem gevonden. Activeer de caching plugin weer en probeer de cache van je caching plugin te legen. Ook kun je kijken of er een update beschikbaar is voor de plugin. Probeer hierna nogmaals de functies uit die eerst niet werkte. De kans is groot dat je hiermee het probleem definitief hebt opgelost.

Niet opgelost?

Dan is er waarschijnlijk een conflict met een andere plugin. Ga door naar mogelijkheid #3.

Mogelijkheid #3: conflict andere plugin

Het is even wat werk, maar om er 100% zeker van te zijn of een plugin een conflict veroorzaak is het nodig om al je plugins één voor één te deactiveren. Na deze tijdelijke de-activatie(s) van één (of meerdere) plugin(s) is het ook belangrijk om te onderzoeken of de JavaScript functies van het Affiliate Held Thema weer werken.

Opgelost?

Mooi! Dan weten we nu welke plugin een conflict veroorzaakt en kunnen we gaan kijken wat de oplossing is. Om door te gaan met het oplossen van dit JavaScript probleem heb ik twee vragen voor je:

  • Heb je deze plugin nog nodig? Ja? Ga door naar de volgende vraag. Nee? > verwijder deze plugin dan volledig > Leeg je browser/plugin cache en check of de JavaScript functies weer werken.
  • Is er een nieuwe update beschikbaar van de conflicterende plugin? Ja? Installeer de update > Leeg je cache > check of de JavaScript functies weer werken. Nee > neem contact op met het support team van de desbetreffende plugin.

Vragen?

Heb je na het lezen van dit document vragen gekregen, kom je er niet uit of wil je gewoon contact met ons? Vul dan ons contactformulier of stel een vraag in onze community.

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *