Help, mijn licentie wordt niet geactiveerd

In zeldzame gevallen kan je licentie niet geactiveerd worden. Het activeren van je licentie is essentieel om het Affiliate Held Thema te kunnen gebruiken. In dit document leggen we je uit wat de oorzaken hiervan kunnen zijn en hoe je dit (mogelijk) oplost.

3 oorzaken waarom je licentie niet geactiveerd wordt

Voordat we de oorzaken gaan bespreken is het eerst belangrijk om te controleren of je zeker weet dat je de licentiesleutel juist gekopieerd hebt. Controleer dit goed voordat je verder gaat met dit artikel. Het zou jammer zijn als je hier veel tijd in steekt en dan achteraf blijkt dat de licentiesleutel niet goed overgenomen is 😉

Goed. Het niet kunnen activeren van je licentiesleutel, kan meerdere oorzaken hebben. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

  • Je licentiesleutel is niet actief
  • Je licentiesleutel heeft het limiet bereikt voor het maximale aantal sites
  • Je website kan geen verbinding maken met affiliateheld.nl

Oorzaak #1: je licentiesleutel is niet actief

Zodra je het Affiliate Held Thema aanschaft wordt automatisch een licentiesleutel voor jou aangemaakt. Deze wordt direct geactiveerd en na aanschaf zou je onze software direct moeten kunnen activeren.

Wil je controleren of jouw licentiesleutel actief is? Ga dan naar mijn account, login met je accountgegevens, navigeer naar het tabblad “licenties” en controleer of de status op “actief” staat. Zie je een andere status en heb je geen refund aangevraagd? Dan is er mogelijk iets anders aan de hand. Neem dan gerust contact met ons op.

Oorzaak #2: je licentiesleutel heeft het limiet bereikt voor het maximale aantal sites

Bij het Affiliate Held Thema heb je de keuze uit verschillende licentiepakketten. Ieder pakket heeft een ander limiet voor het maximaal aantal sites dat je met de betreffende licentie kunt activeren. Als je dit limiet bereikt, kun je geen nieuwe sites meer activeren.

Om te controleren of je aan dit limiet zit, kun je inloggen via mijn account en navigeren naar het tabblad “licenties”. Daar vind je naast de status van je licentie ook het aantal geactiveerde sites voor de betreffende licentie. Zit je aan je limiet en wil je meer sites activeren? Dan dien je een nieuw licentiepakket aan te schaffen. Navigeer hiervoor naar affiliateheld.nl.

Oorzaak #3: je website kan geen verbinding maken met affiliateheld.nl

Om je licentie te kunnen activeren moet jouw website verbinding kunnen maken met onze server op affiliateheld.nl. Onze sever staat gehost bij Vimexx en beschikt over een firewall die IP’s blokkeert indien deze als “gevaarlijk” gezien worden (een zogenoemde blacklist).

In de meeste gevallen houdt jij je alleen bezig met het bouwen van een mooie business en houdt je je niet bezig met malafide praktijken. Toch kunnen er in sommige gevallen helaas een aantal rotte appels actief zijn, op dezelfde server als jij. Deze mensen hebben helaas hetzelfde IP-adres, waardoor het dus kan voorkomen dat jouw IP onverhoopt op onze blacklist terecht is gekomen. Hierdoor kun je je licentie dus niet activeren.

Heb je het vermoeden dat jouw IP-adres mogelijk op onze blacklist staat? Dan ontvangen we graag van jou het volgende:

  • Ga naar deze website: https://get-site-ip.com/. Vul daar jouw domeinnaam in en klik op de knop “get site info”. Kopieer vervolgens het IP-adres dat je te zien krijgt.
  • Ga naar het Affiliate Held Thema dashboard in WordPress, navigeer naar de tab “licentie” en klik daar op “Download verbindingslogbestand (.txt)”. Sla het bestand op.
  • Ga naar ons contactformulier en vul hier je gegevens in en selecteer “ik loop tegen een probleem aan met het Affiliate Held Thema”. Vermeld vervolgens je IP-adres dat je gekregen hebt in stap 1 en voeg het bestand van stap 2 toe in de bijlage. Verstuur vervolgens je bericht zodat wij hiervan op de hoogte gesteld worden.

Vervolgens zullen we aan de hand van deze gegevens gaan analyseren of jouw IP-adres mogelijk op onze blacklist staat en of we deze mogelijk eraf kunnen halen (ook wel “whitelisten” genoemd). We doen ons best om je z.s.m. van een antwoord te voorzien.

Mocht het blijken dat jouw IP-adres “te gevaarlijk” is, omdat het IP-adres mogelijk al vele keren gemeld is, dan kunnen we je adviseren om te verhuizen naar een andere webhoster, indien je toch graag het Affiliate Held Thema zou willen gebruiken. Helaas is het geen 100% garantie dat je dan een beter IP-adres toegediend krijgt, maar het is in de meeste gevallen wel de moeite waard. De meeste webhosters bieden een gratis verhuisdienst aan, waardoor je er eigenlijk vrijwel geen omkijken naar hebt.

Zelf zitten we bij Vimexx en kunnen je deze webhoster dan ook adviseren, mocht je je website(s) willen verhuizen. De kans is dan ook aanzienlijk groot dat je bij deze webhoster het Affiliate Held Thema kunt activeren.

Vragen of hulp nodig?

Heb je na het lezen van dit document vragen gekregen, kom je er niet uit of wil je gewoon contact met ons? Vul dan ons contactformulier of stel een vraag in onze community.

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *