Als je het Affiliate Held thema hebt aangeschaft krijg je de mogelijkheid om twee thema’s te downloaden. Een parent (ouder) thema en een child (kind) thema.
In dit document leggen we je graag uit wat het verschil is tussen beiden is, wat de voordelen zijn van het gebruik van een child thema en hoe je het child thema daadwerkelijk gebruikt voor je website.
Het child thema erft (kopieert) de werking, de functies en het uiterlijk van het parent thema. Een child thema is een compleet en goed werkend thema dat alle vereiste WordPress sjabloonbestanden en assets bevat om het thema te laten werken. Het child thema kan worden gebruikt om wijzigingen aan te brengen in elk deel van het parent thema, zonder dat dat invloed heeft op de bestanden van het parent thema. Op deze manier kunnen aanpassingen die je wilt doen gescheiden worden gehouden en behoudt je overzicht in de code.
Hieronder lichten we graag een aantal belangrijke redenen toe waarom het verstandig is om een child thema te gebruiken.
Een child thema gebruik je altijd in combinatie met een bijbehorend parent thema. Enkel een child thema uploaden en activeren werkt niet; WordPress zal dan namelijk aangeven dat er een parent thema ontbreekt (mocht je dit toch proberen).
Als je besluit om gebruik te maken van het child thema, upload je daarom zowel het parent thema als het child thema. Vervolgens activeer je enkel het child thema.
Zodra je child thema actief is, kun je in het child thema de gewenste aanpassingen in de code maken.
Wil je geen child thema gebruiken omdat je verwacht geen aanpassingen in de code van het thema te willen maken? Dan kun je kiezen om enkel het parent thema te uploaden en te activeren.
Heb je na het lezen van dit document vragen gekregen, kom je er niet uit of wil je gewoon contact met ons? Vul dan ons contactformulier in of stel een vraag in onze community.
Dit bericht heeft nog geen reacties