Wat is een blokpatroon?

Een blokpatroon is een kant-en-klare set van (meestal) meerdere blokken. Met een blokpatroon kun je gemakkelijk in één klik een complete set blokken toevoegen aan je berichten, pagina’s of templates.

Documentatie: Wat is een blok en hoe gebruik je deze?

1. Waarom blokpatronen gebruiken?

  • Bespaar een hoop tijd: een blokpatroon bespaart je een hoop tijd doordat je een groot aantal instellingen niet meer hoeft in te stellen. Blokpatronen komen namelijk met een hoop vooraf ingestelde opties, die je dus niet meer zelf hoeft te doen.
  • Gebruik ze als basis: blokpatronen bevatten vaak al enige styling waardoor je dit als basis kunt gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld een blokpatroon banner toevoegen en vanuit deze “basis” de banner verder uitwerken met je eigen styling wensen.
  • Complexe layouts binnen een handomdraai: sommige layouts kunnen wat complexer zijn (bijv. zijbalken) waardoor het handig is om te werken met blokpatronen. Zo hoef je niet zelf te gaan puzzelen maar voeg je het blokpatroon gemakkelijk met één klik toe.

2. Hoe voeg ik een blokpatroon toe?

Het toevoegen van blokpatronen is net zo makkelijk als het toevoegen van een blok.

  • Je klikt als eerste links boven in de toolbar op de blauwe “+” knop.
  • Vervolgens zal een scherm openklappen waarna je klikt op het tabje “patronen”.
  • Vanuit hier kun je gemakkelijk alle blokpatronen toevoegen en navigeren via de categorieën om direct de juiste blokpatronen te vinden.
  • Wil je de blokpatronen bekijken in een handig overzichtsscherm? Dan kun je het beste op de “alle patronen ontdekken” knop klikken om een nieuw en groter scherm te openen met de blokpatronen.

3. Suggesties voor nieuwe blokpatronen

Heb jij nieuwe suggesties voor blokpatronen binnen het Affiliate Held Thema? Laat ze gerust aan ons weten. We ontvangen je ideeën graag via ons contactformulier.

Vragen of hulp nodig?

Heb je na het lezen van dit document vragen gekregen, kom je er niet uit of wil je gewoon contact met ons? Vul dan ons contactformulier in of stel een vraag in onze community.

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *